Garanti

Garantipolicy för Bitsaw.eu

Giltighetsdatum: 11-09-2023

”På Bitsaw.eu är vi engagerade i att tillhandahålla våra kunder högkvalitativa produkter och exceptionell service. Vi förstår att det kan vara utmanande att handla online, och vi vill säkerställa att din upplevelse med oss är bekymmersfri och trevlig. Denna Garantipolicy beskriver vårt åtagande för din tillfredsställelse.”

1. Returer och återbetalningar

Vi erbjuder en bekymmersfri retur- och återbetalningspolicy för att säkerställa din tillfredsställelse med våra produkter. Om du inte är helt nöjd med ditt köp kan du returnera det inom 7 dagar från mottagandet. För att vara berättigad till retur och återbetalning, vänligen följ följande riktlinjer:

Produkten måste vara i sitt ursprungliga skick, oanvänd och i sin originalförpackning.

Du måste tillhandahålla giltig köpförteckning (orderbekräftelse eller kvitto).

”Returfraktkostnader är kundens ansvar om inte returen beror på vårt fel.”

”När vi har mottagit den returnerade produkten och inspekterat den kommer vi att behandla din återbetalning inom 14 arbetsdagar. Återbetalningar kommer att göras till det ursprungliga betalningssättet som användes vid köpet.”

2. Byte

Om du vill byta en artikel mot en annan storlek, färg eller liknande produkt, vänligen kontakta vårt kundsupportteam inom 1 dag från att du har mottagit din beställning. För att vara berättigad till ett byte, se till att:

Produkten är i sitt ursprungliga skick, oanvänd och i sin originalförpackning.

Du tillhandahåller giltig köpförteckning (orderbekräftelse eller kvitto).

Vi kommer att behandla bytet och skicka den nya produkten till dig när vi har mottagit och inspekterat den returnerade produkten. Observera att eventuell prisändring mellan de utbytta artiklarna kan debiteras eller återbetalas.

3. Garanti

Många av våra produkter levereras med tillverkargarantier. Vänligen hänvisa till den specifika produktsidan för garantinformation. Om du stöter på några problem som omfattas av tillverkarens garanti, vänligen kontakta oss, och vi kommer att guida dig genom garantiansökningsprocessen.

4. Skadade eller defekta artiklar

I det osannolika fallet att du får en skadad eller defekt artikel på grund av vårt misstag (inte på grund av logistik), vänligen kontakta vårt kundsupportteam omedelbart. Vi kommer att ordna med en retur, ersättning eller återbetalning vid behov.

5. Kundsupport

Vårt dedikerade kundsupportteam finns här för att hjälpa dig med eventuella frågor eller bekymmer du kan ha. Du kan kontakta oss via https://bitsaw.eu/contact-form/ under våra öppettider.

6. Policyuppdateringar

Vi kan uppdatera denna Garantipolicy från tid till annan för att återspegla förändringar i våra affärspraxis och lagkrav. Vänligen kontrollera denna sida regelbundet för eventuella uppdateringar.

På Bitsaw.eu värderar vi ditt förtroende och strävar efter att erbjuda dig exceptionella produkter och service. Om du har några frågor eller behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss.

Tack för att du valde Bitsaw.eu!